مرور در کدام مرحله مطالعه صورت میگیرد؟
- بهدست: مهندس سلام
- دستهبندی: مقالات
- Tags: آزمون برتر, انتشارات گیلنا, درس خواندن آسان است, سایت رسمی انتشارات گیلنا, سایت رسمی کنکو, سایت رسمی کنکور اسان, سایت رسمی کنکور اسان است, طعم مطالعه, طعم مطالعه با لذت, مشاوره نحصیلی رایگان, مشاوره کنکور, مقالات کنکور, مقالات کنکوری, وبسایت رسمی انتشارت گیلنا, وبسایت رسمی کنکور, وبسایت رسمی کنکور اسان, وبسایت رسمی کنکوراسان است, کنکور, کنکور آسان, کنکور آسان است, کنکور اسان, کنکور اسان است, کنکور برتر, کنکور نیوز, کنکورآسان, گیلنا

مرور کردن یکی از مرحلههای مهم بعد از مطالعه است؛ یعنی بر اساس یک زمان بندی دقیق که بعداً اشاره خواهیم کرد پس از اینکه خواندن، یادگیری و درک کامل صورت گرفت، مرور شروع میشود.
چه چیزی را باید مرور کرد؟
اساساً در مرور، از یادداشت برداریهایی که هنگام مطالعه تهیه کردهایم، استفاده میشود. البته میتوان از روی منابع اصلی (کتاب، جزوه و ) هم مرور کرد که این کار نیز مفید است؛ اما مرور هر قدر صحیحتر و دقیقتر انجام شود، تأثیر آن قدرتمندتر و عمیقتر خواهد بود.
جایگاه مرور در فهم مطالب چیست؟
فهم، شامل دو سطح و مرحله است که پس از هم به صورت مرتب صورت میگیرد. سطح اول فهم، ورود و پایداری اطلاعات خوانده شده در حافظه بلندمدت است که هدف از آن، دسترسی ارادی به اطلاعات خوانده شده در هر زمان است؛ مثلاً در زمان برگزاری امتحان یا مباحثه یا تدریس، ما نیاز به فراخوانی کامل اطلاعاتی داریم که قبلاً مطالعه کردهایم.
فهم سطح اول، پیش نیاز فهم اصلی یعنی فهم سطح دوم است. هدف فهم سطح دوم، خلق است؛ یعنی اینکه بتوانیم از اطلاعات موجود در حافظه بلندمدت استفاده کرده و مطلب و مفهوم یا نظریه و فکر جدیدی را خلق کنیم.
حال به وظیفه مرور دقت کنید. مرور، وظیفه اجرای فهم سطح اول را بر عهده دارد؛ یعنی پایداری اطلاعات در حافظه بلندمدت.
از آنجایی که فهم سطح دوم بدون فهم سطح اول میسر نمیشود، مرور و جایگاه مرور در فهم مطلب، کاملاً روشن و مشخص میشود.
مرور چگونه انجام میشود؟
مهمترین عامل در چگونگی مرور دروس، رعایت زمانبندی آن است. برای مثال، گیاهی تزیینی را تصور کنید که در گلدان زیبایی قرار دارد. آیا با یک آبیاری، ریشههای این گیاه میتواند برای همیشه از مخزن گلدان خود تغذیه کند؟
مطمئناً خیر؛ بلکه باید مثلاً هر ۳ روز یک بار به این گیاه آب داده شود؛ زیرا با هر بار آبیاری، نفوذ آب درخاک تا ۳ روز میتواند جوابگوی گیاه باشد و اگر آبیاری مرتب صورت نگیرد، شاهد پژمردگی روز به روز آن گیاه زیبا خواهیم بود.
ذهن انسان هم نیاز به آبیاری منظم و مستمر دارد و با یک بار مطالعه، تا زمان بسیار اندکی ذهن میتواند از اطلاعات ورودی استفاده کند. اگر این اطلاعات ورودی را رها کنیم، پژمردگی ذهن و فراموشی مطالب، تنها نتیجه ممکن خواهد بود.
پس از گذشت ۲۴ ساعت از زمان مطالعه، ۷۰ درصد از محتوای خوانده شده فراموش میشود. این نقطه به قله فراموشی معروف است. پس حتماً باید مطالب خوانده شده را یک روز بعد از مطالعه، دوباره مرور کرد تا پایداری مطالب حفظ شود.
به جدول زیر دقت کنید:
در بخش مرور الزامی، چهار مرور منظم زمانبندی شده خواهیم داشت. مرور اول که یک روز پس از مطالعه خواهد بود، باعث میشود قشر خاکستری مغز فعال شود و محتوای مطالعه شده تا ۱۰ روز در حافظه دوام یابد. پس مرور دوم، ۱۰ روز بعد از مرور اول خواهد بود تا مطالب خوانده شده، به مدت یک ماه دیگر پایداری خود را حفظ نماید.
مرور سوم، یک ماه پس از مرور دوم و مرور چهارم، چهار ماه پس از مرور سوم خواهد بود. مرور چهارم باعث میشود یادآوری تمامی اطلاعات تا یک سال بعد از آن به راحتی انجام شود.
بخش مرور اختیاری، برای افرادی است که تمایل به استمرار طولانی مدت و پایداری همیشگی اطلاعات در حافظه بلندمدت خود را دارند.
تکنیک انباشتی تکراری
هرگاه قصد کردید مطالعه درس جدیدی را شروع کنید، حتماً در ابتدا دروس گذشته را سریع مرور کنید. طبق تکنیک انباشتی تکراری، مطالعه دروس باید مانند غذاخوردن به صورت لقمه لقمه باشد تا حافظه انسان، لحظه به لحظه در وظیفه خود موفقتر و دقیق عمل کند.
البته زمان مرور دروس گذشته، همواره بسیار کوتاه است و از ۱۰ دقیقه تجاوز نمیکند. مرور باید سریع، دقیق و با هدف تداعی مطالب مطالعه شده گذشته انجام شود. این یک تکنیک عملی برای تداوم مرور است.
به طور کلی می توان فواید مرور را در موارد زیر خلاصه کرد:
۱- نگهداری مطالب:
به کار نبردن مطالب آموخته شده و تکرار نکردن آنها، بهطور قابل ملاحظهای میزان حضور ذهن و یادآوری را کاهش میدهــد. خواندن مطالب، دشوار نیست اما نگهداری آنها به مدت طولانی تا پای کنکور دشوار است. باید بدانیم چگونه مطالب را در ذهن خود نگه داریم و فراموش نکنیم. مرور روشی است که به این نیاز پاسخ میدهد. مرور کردن بهترین راه مقابله با فراموشی است.
این مهم است که بدانیم چگونه، چه موقع و تا چه اندازه مرور کنیم. مرور جزء ضروری برنامهی درسی هر داوطلب است که در ماههای نزدیک به کنکور، اهمیت بیشتری پیدا میکند. در این اوقات باید بخش مهمی از برنامهی هفتگی را به آن اختصاص داد.
۲- فهم مطالب:
مرور تنها برای حفظ کردن و نگهداری مطالب نیست، بلکه در فهمیدن آنها نیز بسیار مؤثر است. برای یادگیری خیلی از مطالب باید آنها را چند بار تکرار کنیم تا بفهمیم، و به خاطر بسپاریم. اگر فکر میکنید که میتوانید تنها با یک بار خواندن همه چیز را یاد بگیرید، اشتباه میکنید. حتی باهوشترین افراد هم برای فهم یک موضوع نیاز به تکرار آن دارند.
۳- تسلط و سرعت:
مرور یعنی تکرار، اما نه یک تکرار ساده و معمولی . تسلط به دروس تنها با مرور و تمرین به دست میآید. در جلسهی کنکور برای پاسخگویی به تستهای هر درس وقت محدود داریم. آنجا جای فکر کردن و زیر و رو کردن حافظه برای پیدا کردن مطلب و فرمول نیست. فرصت داده شده به کنکور فقط برای عمل کردن و محاسبه کردن است.
۴- یادآوری:
مــرور، آمـوختههـای قبلی را مرتب میکند، اطلاعات حافظه را مانند فایلهای کامپیوتری منظم میکند و حضور ذهن و دسترسی به آن فایلها را آسانتر میسازد.
شماره تماس جهت مشاوره رایگان کنکور : 09127523889 آزمون برتر مهندس مسعودی استاد انتشارات گیلنا درس خواندن آسان است سایت رسمی انتشارات گیلنا سایت رسمی کنکو سایت رسمی کنکور اسان سایت رسمی کنکور اسان است طعم مطالعه طعم مطالعه با لذت مشاوره نحصیلی رایگان مشاوره کنکور مقالات کنکور مقالات کنکوری وبسایت رسمی انتشارت گیلنا وبسایت رسمی کنکور وبسایت رسمی کنکور اسان وبسایت رسمی کنکوراسان است کنکور کنکور آسان کنکور آسان است کنکور اسان کنکور اسان است کنکور برتر کنکور نیوز کنکورآسان گیلنا
بدون دیدگاه