اسلایدشو

تحقیقات جدید از دانشگاه نورث وسترن نشان میدهد، وقتی یک اطلاعاتی که حافظه را درست میکند ارزش بالایی داشته باشد (مثلأ اگر به پول در اوردن مرتبط باشد)در زمان خواب تکرار میشود و حک میشود و در نتیجه بعدأ ان را به یاد می اوریم.
همچنین دانشمندان نشان دادند که با دست کاری مستقیم خواب میتوانند باعث تکرار و فعال سازی خاطرات کم ارزشترشوند که انها هم به یاد بمانند. دکتردلفین ادییته از بخش روانشناسی دانشگاه نورث وسترن یک ازمایشی را طراحی کرد تا بررسی کند که چطور شرکت کننده ها جای شی ها را در صفحه کامپیوتر به خاطر می آوردند.
قیمتی که روی هر شی بود معین میکرد که شرکت کننده اگر جای انها را بتواند بعدأ در ازمایش به خاطر بیاورد چقدر پول میتواند در بیاورد. دکترکن پالر، پروفسور روانشناسی میگوید "نتیجه نهایی برای بعضی از شی ها خیلی بهتر از بقیه بود،یا میتوانیم بگوییم که ما ارزش خاطره را دستکا ری کردیم .
بعضی ها با ارزش بودند و بعضی ها مثل خیلی از چیزها که هر روز تجربه می کنیم ، کم ارزش بودند. برای بعضی از اشیا هم صدا گذاری شده بود . به طور مثال کتری که نشان داده میشد، صدای سوت کشیدن ان هم می امد . در طول حالت خواب و بیداری صدا به تنهایی پخش میشد تا خیلی آرام چیز های کم ارزش را یاد آوری کند .
شرکت کننده ها وقتی صدای چیزهای کم ارزش را در حال خواب شنیده بودند توانستند بعدأ انها را به خاطر بیاورند. دکتر اودییته میگوید : " ما فکر می کنیم که اتفاقی که در حال خواب می افتد در اصل همان فعال سازی اطلاعات است . " ما میتوانیم با معرفی کردن این صدا ها ، فعال سازی را تحریک کنیم و بنا براین به خاطره های بی ارزش قدرت بدهیم که بهتر در حافظه بماند.
" دکتر پالرمیگوید : این عمل فعال سازی خاطره در حال خواب میتواند نقشی در بهبود سازی حافظه داشته باشد . هر چیزی که شبها در حال خواب تکرار می شود ، نشا ن دهنده این است که چه چیزی بعدأ به خاطر می آورید و بر عکس چه چیزی را از خاطر خواهیم برد ." خیلی از خاطره ها که در حال بیداری ضبط شده از یاد میروند. "ما فکر میکنیم دلیلش این است که یک خاطره باید تکرار شود تا بتوانیم 0آن را در حافظه نگه داریم. وقتی که تمرین و تکرار می کنید ، شانس بعدأ به خاطر آوردن را افزایش میدهید و بیشتر این تکرارها وقتی اتفاق می افتد که خودمان نمی فهمیم ، یعنی زمانی که خواب هستیم. دکتر پالر میگوید: "انتخاب اینکه چه چیزی را در حافظه نگه می داریم و چه چیزی را نگه نمی داریم هنوز معلوم نیست. بیشتر تحقیقات روی این موضوع بوده که یک خاطره چطور درست میشود و چطور آن را دوباره به خاطر می آوریم.

این مرحله واسطه است که ما میخواهیم در موردش بیشتر بفهمیم برای اینکه جالبترین قسمت ضبط حافظه ، این است که ساکن نیست.

خاطره ها در مغز ما به طور دائم عوض میشوند و با تکرار کردن آن خاطرها میتوانیم درآینده آنها را بهتر به خاطر بیاوریم . او میگوید: "این فعال سازی خیلی مهم که باعث نفوذ خاطره میشود موضوعی است که از ما پنهان شده زیرا ما متوجه خیلی چیزها که در خواب می افتد نمی شویم."

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

اسلایدشو
نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش سوم )

نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش سوم ) نکات طلایی مطالعه برای کنکور – بهترین روش نشستن برای درس خواندن یکی دیگر از نکات مطالعه برای کنکور، بهترین روش نشستن برای درس خواندن می باشد. نشستن صحیح هنگام مطالعه برای همه داوطلبان به ویژه افرادی که زیاد مطالعه می …

اسلایدشو
نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش دوم )

نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش دوم ) کیفیت هوای تنفسی: کیفیت هوای تنفسی مکان مطالعه برای کنکور، هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است. تنفس در اتاق در بسته که هوا به قدر کافی در آنجا وجود ندارد، باعث …

تماس تلفنی