اسلایدشو
1

یکی از کارهایی که در حین مطالعه باید انجام داد یادداشت‌برداری است. یادداشت‌برداری کاری مهم، جدی و مفید است که با اندیشیدن و فکر کردن همراه است. اگر این کار با دقت انجام شود دیگر نیازی به «تکرار» نیست؛ زیرا در یک مطالعه‌ی فعال و پویا کم‌تر چیزی می‌تواند به اندازه‌ی قلمی که در دست دارید ذهن شما را درگیر و متمرکز کند. یادداشت‌های خوب می‌تواند در فهم مطالب و به خاطر سپردن، تأثیر خاصی بگذارد. آن‌چه باید در یادداشت‌برداری در نظر گرفته شود آن است که باید فقط نکته‌ها و واقعیت‌های اصلی و اساسی را یادداشت کرد و از ثبت تمام نکته‌ها و مطالب دوری کرد؛ یعنی هنگام مرور و مطالعه‌ی مجدد، هر یادداشت باید فقط اشاره‌ای باشد که بتواند نکات مهم و ضروری را به خاطر آورد. البته کسانی که قصد یادداشت‌برداری دارند، چون غالباً تمام حواسشان روی نکات اصلی و اساسی متمرکز است و سعی دارند بهترین و اصلی‌ترین معانی و مضامین را به خاطر بسپارند، فهم مطالب برای‌شان آسان‌تر خواهد شد.

بعضی از یادداشت‌های مهم و اساسی را می‌توان به صورت حاشیه‌نویسی، در صفحات کتاب نوشت. در این صورت با مراجعه به آن‌ها نکات مهم هر صفحه زودتر به چشم می‌خورند و سریع‌تر پیدا می‌شوند. اگر برای‌تان مطلب خیلی جالب یا عجیب بود می‌توانید در حاشیه بنویسید. هم‌چنین می‌توانید علامت تعجب بگذارید و اگر سؤال‌برانگیز بود سؤال خود را مطرح و نظرتان را با نظر نویسنده مقایسه کنید.

فواید یادداشت‌برداری:

الف: ایجاد خلأ ذهنی

تا خلأ نباشد جذبی صورت نمی‌گیرد و هر خلأ همیشه جذبی به دنبال دارد. این اولین فایده‌ی یادداشت‌برداری است؛ زیرا آن‌چه را فراگرفته‌اید با نوشتن بیرون می‌ریزید و برای جذب بعدی مطالب آماده می‌شوید. بسیاری از اوقات اتفاق می‌افتد زمانی که می‌خواهید ده نکته را فرا بگیرید، معمولاً نکات اولیه چنان ذهنتان را درگیر می‌کنند که مانع از تمرکزتان برای یادگیری مطالب بعدی و انتهایی می‌شوند که به آن، منع قبلی می‌گویند. برای این‌که این منع قبلی ایجاد نشود بهترین و مؤثرترین راه، یادداشت‌‌برداری است. با این کار مطالب قبلی خالی و ذهن شما دارای خلأ برای یادگیری مطالب بعدی می‌شود.

ب: تحریک حافظه‌ی حرکتی

وقتی می‌نویسید قلم و دست شما هم حرکت می‌کند و حافظه‌ی حرکتی‌تان فعال می‌شود و مطالب را بهتر به خاطر می‌سپارید‌؛ اما وقتی فقط می‌خوانید تنها حافظه‌ی حسی شما فعال است.

ج: از بین رفتن وسواس ذهنی

در برخی از دانش‌آموزان دیده شده است زمانی که مطالبی را پشت سر هم می‌خوانند ذهن آن‌ها وسواس پیدا می‌کند که مبادا مطالب قبلی را فراموش کرده باشند و ذهن درگیر مرور مطالب قبلی می‌شود. همین امر موجب از بین رفتن تمرکز روی مطالب جدید می‌شود؛ در حالی که نوشتن مطالب بعد از یادگیری سبب آرامش خیال می‌شود و مطالب جایی نوشته و فراموش نمی‌شوند؛ درنتیجه این‌گونه با همان تمرکز اولیه به ادامه‌ی مطالب می‌پردازید.

د: تأکید بر فهم و درک مطلب

منظور از نوشتن، رونویس کردن نیست بلکه بازگویی مطالب و نکات مهم آن‌ها به زبان خودتان است.

ه: تداعی نوشته‌ها

مرحله‌ی آخر این است که به نوشته‌های‌تان نگاه کنید و همه را به خاطر آورید.

شماره تماس جهت مشاوره رایگان کنکور : 09127523889

آزمون برتر مهندس مسعودی استاد انتشارات گیلنا درس خواندن آسان است مشاوره نحصیلی رایگان مشاوره کنکور مقالات کنکور مقالات کنکوری کنکور کنکور آسان است کنکور اسان کنکور اسان است کنکور برتر کنکور نیوز کنکورآسان

 

سلامممممممممممممممممممممممم یه سوال چرا برنامه تون ازرادیو فرهنگ پخش نمیشه دیگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را ۱۰۰ بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

اسلایدشو
نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش سوم )

نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش سوم ) نکات طلایی مطالعه برای کنکور – بهترین روش نشستن برای درس خواندن یکی دیگر از نکات مطالعه برای کنکور، بهترین روش نشستن برای درس خواندن می باشد. نشستن صحیح هنگام مطالعه برای همه داوطلبان به ویژه افرادی که زیاد مطالعه می …

اسلایدشو
نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش دوم )

نکات طلایی مطالعه برای کنکور ( بخش دوم ) کیفیت هوای تنفسی: کیفیت هوای تنفسی مکان مطالعه برای کنکور، هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است. تنفس در اتاق در بسته که هوا به قدر کافی در آنجا وجود ندارد، باعث …

تماس تلفنی